Komiks o 16 tradičních řemeslech!

ZÁBAVA I POUČENÍ S KNÍŽKOU Z ALBATROSU!

Být ve mlýně práškem a jen ometat mlýn? O to mlynářský učedník Matěj nestojí. Mnohem zábavnější je vandrovat po světě. Během putování nastoupí do služby k šestnácti mistrům různých řemesel. Ve dvou se všechno lépe táhne, a proto je Matěj rád, že má s sebou kamaráda, čerta Lukáše. Společně se vandrovníci naučí, jak se kovají koně, jak se vyrábí dřevěné sudy nebo jak se vaří pivo. Dvojice prožívá veselé i napínavé příhody, a současně proniká do tajů dnes polozapomenutých řemeslných postupů.

Mlynář, pekař, řezník – povolání starodávná, ale dodnes známá a běžná, jsou však povolání, která v průběhu věků zanikla nebo jsou vzácná.

Sládek, bednář, tesař, truhlář, švec, uhlíř, soukeník… Umíte vysvětlit, co který dělá, jaké výrobky od něj můžeme chtít?

V knížce Kláry Smolíkové bohatě ilustrované Honzou Smolíkem se dozvíte spoustu zajímavého a nudit se rozhodně nebudete.

Číst více
199 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 64
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.10.2013
Formát 210x295 mm
Hmotnost 0,49 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jan Smolík
EAN 9788000033112
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Klára Smolíková

Klára Smolíková


Už při studiu na vysoké škole publikovala v dětských časopisech a od té doby se věnuje psaní komiksů a vymýšlení hravých rubrik. Učila knihovníky, přednášela na vysoké škole, pracovala v muzeích a zároveň psala články, scénáře a učebnice. První knihu pro děti vydala ve třiceti letech, ale až o deset let později odešla na volnou nohu. Prosadila se neobvykle pojatými populárně-naučnými knihami kombinujícími příběh, komiksové a naučné pasáže. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou píše detektivky pro děti i dospělé.