Lentilka pro dědu Edu a Trenky přes kalhoty

CD audio


Ivona Březinová

Martin Dejdar a Bára Hrzánová vypráví příběh psaný citlivě a přesto s humorem o Alzheimerově chorobě a ukazují, že láska a pochopení jsou samy o sobě velmi účinným lékem.

Martin Dejdar a Bára Hrzánová vypráví příběh psaný citlivě a přesto s humorem o Alzheimerově chorobě a ukazují, že láska a pochopení jsou samy o sobě velmi účinným lékem.

Malý Honzík se má, bydlí s ním a s rodiči nejen dědeček Arnošt, ale i pradědeček Eda, a tak má Honzík doma dědečky dva. S dědou Edou je veselo, ale občas Honzíka rozzlobí, když mu děda něco provede. Ukáže se, že děda Eda své povedené kousky nedělá ani naschvál, ani z obyčejné zapomnětlivosti, ale protože je nemocný. A tak se rodiče s Honzíkem dohodnou, že udělají všechno pro to, aby byl děda Eda spokojený. Příběh napsaný citlivě a s humorem přibližuje problém Alzheimerovy choroby.

Pouze pro audioverzi knihy v podání Báry Hrzánové napsala Ivona Březinová příběh dědy Edy, Honzíka a celé rodiny z pohledu Honzíkovy maminky „Trenky přes kalhoty“! Tento příběh určený především rodičům dětí zatím nevyšel tiskem!

CD 1 - PRO DĚTI: Lentilka pro dědu Edu

Čte Martin Dejdar. Celková délka 1 hodina 3 minuty

CD 2 - PRO RODIČE: Trenky přes kalhoty aneb můj život s dědou Edou

Čte Barbora Hrzánová. Celková délka 2 hodiny 13 minut

Číst více
269 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 0
Datum vydání 09.11.2015
Formát 140x125 mm
Hmotnost 0,08 kg
Jazyk čeština
EAN 8594050421622
Věk od 6
Edice Audioknihy
Typ CD audio
Délka 3 hodin 26 minut

Autor knihy

Ivona Březinová

Ivona Březinová


Je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako Fík, Vítej, Karle!, Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu Edu, Kluk a pes, Řvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři.