Audioknihy


Audioknihy vycházejí v edici Pěkné čtení bez čtení. K poslechu jsou vybírány kvalitní knížky, které namlouvají skvělí herci. Zážitek je umocněn hudebním doprovodem.

Strach nad Bobří řekou (audiokniha pro děti)

Strach nad Bobří řekou (audiokniha pro děti)

Nastaly těžké časy – zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organizace Prapor a Přístavních povalečů se hoši opět rozhodnou uspořádat tábor ve Sluneční zátoce. Dokážou v sobě najít odvahu a svornost tváří v tvář největšímu nebezpečí, které je kdy potkalo?

Číst více
Karkulín je nejlepší (audiokniha pro děti)

Karkulín je nejlepší (audiokniha pro děti)

Příběh pro malé i velké čtenáře od oblíbené Astrid Lindgrenové. V obyčejné ulici ve Stockholmu bydlí obyčejná rodina Svantessonových – tatínek, maminka a tři děti Albert, Bety a Ben. Na střeše v domečku za komínem bydlí však ještě někdo, jmenuje se Karkulín. Je to olopohádkový človíček, který umí létat a provádět neuvěřitelné věci. Sám o sobě tvrdí, že je krasavec, sice trochu při těle, ale náramně chytrý a smělý – prostě ze všech nejlepší!

Číst více
Karkulín ze střechy (audiokniha pro děti)

Karkulín ze střechy (audiokniha pro děti)

V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze střechy. A kdože to vlastně je? Ten malý, neodolatelný chlubílek a nenasyta, polopohádkový človíček, který umí létat ve vzduchu a provádí samé neuvěřitelné věci? Otevřete tuhle knížku a poznáte ho sami!

Číst více
Valentýnka a narozeniny (audiokniha pro děti)

Valentýnka a narozeniny (audiokniha pro děti)

Devítiletá Valentýnka je trochu snílek, trochu průzkumnice. Tahle kombinace z ní dělá neobyčejnou holčičku, která se dostává do dramatických i vtipných situací. Valentýnka žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády – Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství. Jenže ta nakonec vždycky dopadnou jaksi jinak, než si Valentýnka představovala.

Číst více
Anička na řece (audiokniha pro děti)

Anička na řece (audiokniha pro děti)

Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita, Julja a Katka. Je naprosto jasné, že tyhle prázdniny budou nezapomenutelné a děvčata prožijí báječný týden - dobrodružný, trochu nebezpečný, ale objevný a úžasný!

Číst více
Dům doktora Fišera (audiokniha pro děti)

Dům doktora Fišera (audiokniha pro děti)

Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi se podaří s pomocí kamarádky Kristýny a dokonalé lsti vniknout do domu. Co objeví, je šokující, a co bude následovat, ještě mnohem víc!

Číst více
Artemis Fowl (audiokniha pro děti)

Artemis Fowl (audiokniha pro děti)

Artemis Fowl, dvanáctiletý kluk pocházející z kdysi zámožné zločinecké rodiny, působí díky své chytrosti jako zázračné dítě. Tátu unesli, s mámou, která to těžce nese, jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má totiž geniální plán! Udělá vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jak jinak, když žije v Irsku v 21. století, než prostřednictvím skřítků leprikónů a té nejmodernější techniky?

Číst více
Černobílé pohádky (audiokniha pro děti)

Černobílé pohádky (audiokniha pro děti)

Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V knížce najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba trochu bláznivé vyprávění o skřítkovi Pozdníčkovi od Dominika Landsmana... Významná část peněz z prodeje Černobílých pohádek putuje na konto Společnosti pro ranou péči, která se věnuje rodinám s dětmi s (nejen zrakovým) postižením.

Číst více
Kája a Claudie: Hra na štěstí (audiokniha pro děti)

Kája a Claudie: Hra na štěstí (audiokniha pro děti)

Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Po jedné sourozenecké hádce se ale Claudie zraní a skončí v nemocnici. Vyděšená maminka se proto rozhodne, že děti už k tatínkovi nepustí. Kája i Claudie jsou smutní a nevědí, co dělat. Rozhodnou se proto utéct z domova. A cestou je čeká dobrodružství, na jaké nikdy nezapomenou.

Číst více
Zmizení Edwina Lindy (audiokniha pro děti)

Zmizení Edwina Lindy (audiokniha pro děti)

Poslední rok byl pro Edwina jako zlý sen. Potom, co za podivných okolností zmizel ve skalách jeho otec a málem přišel o maminku, začínají i na Edwina dorážet temné síly. Brzo si uvědomí, že se jim musí postavit čelem a bojovat, stejně jako hrdinové jeho milovaných fantasy knížek. Spolu s kamarády se rozhodne ochránit tajemství, které mu zanechal otec: mapu Šumavy a záhadný zápisník, který by v rukou mocných proměnil šumavské hvozdy v kamennou poušť.

Číst více
Projekt pes (ten můj) (audiokniha pro děti)

Projekt pes (ten můj) (audiokniha pro děti)

Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům dokázal, že psi můžou být strašně užiteční. Způsobí tak celou řadu vtipných, absurdních situací, a možná, možná nakonec přece jen dostane i psa.

Číst více
Josífkův pekelný týden (audiokniha pro děti)

Josífkův pekelný týden (audiokniha pro děti)

Rodiče Josífkovi pořád říkají, co má dělat a co naopak nemá. Ale Josífka nebaví stále jen uklízet, psát úkoly, učit se, mýt se a nezapomenout na další protivné věci. A tak když má za úkol napsat vyprávění o své rodině, náležitě si na všechny zákazy a příkazy postěžuje. Netuší ovšem, co tím způsobí! Hned druhý den prožije prapodivné pondělí a úterý není o nic lepší. Josífkovi nastal pekelný týden!

Číst více
Vilma běží o život (audiokniha pro děti)

Vilma běží o život (audiokniha pro děti)

Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, zároveň ale touží vrátit se domů. Opustit deštný prales navíc možná budou muset i její noví přátelé, vesnici totiž hrozí, že bude srovnána se zemí. Ale Vilma je odhodlaná nenechat to jen tak!

Číst více
Pohádkové Poslouchánky  (audiokniha pro děti)

Pohádkové Poslouchánky (audiokniha pro děti)

O perníkové chaloupce, Hrnečku, vař!, Krejčík králem, Jak dědeček měnil, až vyměnil, O neposlušných kozlatech, O nepravém a pravém čertu, Jak se stal Matěj Cvrček doktorem, O Palečkovi… pohádky, kraťoučké i delší, veselé i vážné, pro ty nejmenší posluchače i pro náročné zájemce o nesmrtelný žánr pohádky. Vychutnejte si jedinečné chvíle během společného poslechu!

Číst více
Jmenuji se Martina (audiokniha)

Jmenuji se Martina (audiokniha)

Martina vyrůstala pouze se zamindrákovanou matkou. Veškerá výchova směřovala k tomu, aby se z dcery nestala boubelka. Nesmí být tlustá, osamělá a nešťastná jako máma. Martina tedy kopíruje matčiny nepřetržité diety, až se odmítáním jídla dostane na okraj propasti. Ač se nenávidí za to, co dělá, nemůže si pomoct. Teprve když pozná, že i do dívky, jako je ona, se někdo může zamilovat, zatouží odrazit se ode dna.

Číst více
Obrazy z Nového zákona Další příběhy (audiokniha pro děti)

Obrazy z Nového zákona Další příběhy (audiokniha pro děti)

Obrazy z Nového zákona vypráví o životě a učení Ježíše Krista a o osudech apoštolů Petra a Pavla. Evropská kultura je neoddělitelně spjata s křesťanstvím. V průběhu staletí si je však mnozí panovníci, reformátoři i politici přivlastnili a pokřivili je. Naše kniha i tato audiokniha vznikla proto, aby dnešní děti mohly lépe pochopit původní poselství Ježíšových myšlenek. Tentokrát si poslechněte dokončení nesmrtelného příběhu.

Číst více
Robinson Crusoe (audiokniha pro děti)

Robinson Crusoe (audiokniha pro děti)

Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslova novodobou klasikou. Přibližuje čtenářům ničím nepřikrášlenou postavu Robinsona – Robina, inspirovanou původním hrdinou s jeho dobrými i špatnými vlastnostmi.

Číst více
Anička a cirkus (audiokniha pro děti)

Anička a cirkus (audiokniha pro děti)

Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s malou provazochodkyní Bětkou. Že by novou kamarádkou? Možná že ta Aničce splní její největší přání…

Číst více