Zločin na Starém Městě pražském


Daniela Krolupperová

Dobrodružný detektivní román odehrávající se za života významného českého malíře Jakuba Schikanedera.

Dobrodružný detektivní román odehrávající se za života významného českého malíře Jakuba Schikanedera.

K pátrání po původci smrti mladé dívky, která zemřela v důsledku pádu z pavlače, přispěje sám Jakub, jenž se stal v dětských letech svědkem této tragédie. Jakubovi se děsivá událost vryla hluboko do paměti, a když po mnoha letech potká osobu, která u ní také byla přítomna, vybaví se mu další vzpomínky. Co se vlastně tehdy stalo?

Samotný děj příběhu nezachycuje jen složité pátrání, ale i život dodnes oblíbeného a uznávaného Jakuba Schikanedera (1855-1924), jehož známým obrazem je právě Vražda v domě. Neméně zajímavé jsou i reálie jeho doby – výzdoba Národního divadla, zakládání a existence vlasteneckých spolků a časopisů, vznik „národní“ literatury atd. Čtenář tak pozná hlavní představitele kultury jako lidi s chybami a nedostatky, ovšem i jako ty, kteří neobyčejnou vůlí, talentem a nadšením pracovat pro vlast překročili vlastní stín.

Číst více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 112
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.11.2014
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,371 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Barbora Kyšková
EAN 9788000037929
Věk od 11
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová


Daniela Krolupperová píše knihy nejrůznějších žánrů pro děti všech věkových kategorií a mnohé z jejích titulů získaly ocenění. Od ukončení studia pracuje ve svobodném povolání jako překladatelka a tlumočnice ze severských jazyků. Její první knihy směřovaly k populárně-naučné literatuře (Proč mluvíme česky, Viropis), ale beletristické příběhy na sebe nenechaly dlouho čekat. Pro menší děti jsou to např. Sedmilhář Josífek, Policejní křeček, Kouzelná aktovka, trilogie o Bubáčkovi či Atlas strašidel. Pro starší čtenáře Společenstvo klíčníků, Zločin na Starém Městě pražském a další.