Pod přísahou TREs


Oldřich Růžička

Tři templářští rytíři. Tři talismany. Tři otázky a odpovědi. Kniha plná napětí, zábavy a krásných ilustrací.

Tři templářští rytíři. Tři talismany. Tři otázky a odpovědi. Kniha plná napětí, zábavy a krásných ilustrací.

dávno zapomenutý příběh templářských rytířů znovu ožívá.

Píše se rok 1291 a v bitvě u Akkonu, v jedné z posledních templářských pevností ve Svaté zemi, umírá v přítomnosti svých dvou přátel Theobalda a Ekharda templářský rytíř Robert. Tito druhové spolu učinili tajemnou dohodu TREs, která je současně směnkou k vydání obrovského majetku. Odpovědi na otázky, které musí být zodpovězeny každým, kdo by se o majetek ucházel, ukryli do tří talismanů. Přichází ovšem konec templářského řádu a další nepředvídatelné události, kvůli nimž dohoda TREs upadá na dlouhou dobu v zapomnění.

O 600 let později se dědicové Theobalda a Roberta vydávají na pouť, která jim má otevřít cestu k majetku, jenž jim právem náleží. K tomu ovšem musí vyřešit tajenky, jež skrývá dohoda TREs, a najít místo, kde leží odpověď na poslední otázku…

Kniha plná napětí, zábavy a krásných ilustrací v dobrodružném a současně naučném příběhu představí dětským čtenářům řád templářských rytířů a zavede je na místa v Evropě, která s templáři úzce souvisí. Spolu s hlavními hrdiny, čtrnáctiletým Robertem, o rok mladší Eliškou a templářem Theobaldem, se můžete pokusit rozluštit tajenku dávno zapomenuté dohody tří templářských rytířů - dohody TREs.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 64
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.12.2015
Formát 230x300 mm
Hmotnost 0,77 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jan Klimeš
EAN 9788000040134
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Autor knihy

Oldřich Růžička

Oldřich Růžička


Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity a více než 12 let působil jako učitel na základní škole a následně na gymnáziu. Po opuštění pedagogické dráhy začal pracovat jako redaktor, posléze šéfredaktor a publisher v nakladatelství Computer Press, kde stál mimo jiné u zrodu nově vznikajících redakcí knih pro děti a mládež, redakce hobby literatury a dalších oblastí non-fiction literatury. V roce 2007 založil nakladatelství B4U Publishing, které se od svého počátku zaměřilo na tvorbu knih pro děti a orientovalo se převážně na zahraniční trhy. Jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a prodávají se ve čtyřiceti zemích pěti kontinentů.