Včelí medvídci od jara do zimy


Jiří Kahoun, Zdeněk Svěrák

Veselé příběhy včelích kamarádů Brumdy a Čmeldy a jejich kamarádů doplněné písničkami Zdeňka Svěráka.

Rozpustilá knížka, která volně navazuje na Příhody včelích medvídků. Přináší krátké veselé příběhy o Brumdovi a Čmeldovi, Pučmeloudovi a ostatních postavičkách ze světa broučků, které jsou známé z oblíbených televizních večerníčků. V knížce jsou vedle vyprávění i písničky s textem (Z. Svěrák) a notami (P. Skoumal), z nichž mnohé už téměř zlidověly.
239 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 108
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.09.2005
Formát 195x255 mm
Hmotnost 0,504 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Ivo Houf
Číslo dílu 2
EAN 9788000016511
Věk od 5
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jiří Kahoun

Jiří Kahoun


Autor několika desítek knih pro děti se narodil v roce 1942 a vyrostl ve vesnici, která byla později zatopena Orlickou přehradou. Vystudoval umělecké zpracování kovů a dlouho se věnoval spíš kreslení. Na poli dětské literatury debutoval až coby dvaačtyřicetiletý knížkou Pískací kornoutek. V téže době napsal i večerníček Příhody včelích medvídků, který rovněž vyšel knižně. Mezi jeho nejznámější knížky patří také Školník Kulda je jednička, Chumelení, Zvířátka z Malinové paseky, O autech. Pohádky na čtyřech kolech, O mašinkách. Pohádky na kolejích nebo Pidibabka z Brd. V roce 2013 obdržel Zlatou stuhu za celoživotní dílo.

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák


Zdeněk Svěrák je oblíbený český dramatik, scenárista, herec, autor písničkových textů a spisovatel. Je také jedním z tvůrců nesmrtelného Járy Cimrmana. Za svou literární tvorbu získal řadu ocenění, je trojnásobným nositelem ceny čtenářů Magnesia Litera. Mezi jeho nejčtenější knihy patří Povídky, Nové povídky, Po strništi bos, Pan Buřtík a pan Špejlička a Filmové příběhy. Stojí také za večerníčkovým seriálem Radovanovy radovánky.