Sofiin svět


Jostein Gaarder

Gaarder Jostein

Sofiin svět / Román o dějinách filosofie

Norský učitel J. Gaarder kombinací zdánlivě neatraktivních témat, jako jsou dějiny filozofie a příběh dospívání patnáctileté dívky, vytvořil knížku,

která slavila mezi čtenáři neuvěřitelný úspěch; vzápětí po svém norském vydání vyšla v desítkách zemí a v roce 1995 byla nejprodávanější knihou na světě.

Sofiin svět je zároveň krásná literatura i přemítání o záhadě vesmíru a o Bohu, ušlechtilá zábava i návod k tomu, jak se orientovat v životě.

Po knize sáhnou středoškoláci, ale i jejich rodiče a učitelé a vůbec všichni, kteří se chtějí něco dozvědět o duchovních pramenech naší civilizace,

nebo prostě rádi čtou. Chytře komponovaný román: 3000 let zachycených na 400 stranách – jednoduše, ale nikoliv triviálně.

Sofiin svět je pozoruhodná, mimořádná kniha.vypovídá o tom i neustálý zájem o ni, nová vydání a dotisky.

Číst více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 432
Datum vydání 03.05.2010
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,634 kg
Jazyk čeština
Původní název Sofies verden
Původní jazyk norština
Překladatel Jarka Vrbová
EAN 9788000017488
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z nejznámějších norských spisovatelů má na svém kontě knihy převážně pro děti a mládež. Studoval skandinávské jazyky a teologii na univerzitě v Oslu a v letech 1981–1991 vyučoval filosofii a literaturu na vysoké škole v Bergenu. Kniha Sofiin svět, román o dějinách filosofie, autora proslavila a stala se světovým bestsellerem. Po úspěchu Sofiina světa přestal Gaarder učit a začal se naplno věnovat psaní knih. V roce 2017 vyšel česky jeho román Loutkář. Gaarderovy knihy jsou přeloženy do více než padesáti jazyků.