Pipi Dlouhá punčocha


Astrid Lindgrenová

Knížka plná příběhů, které prožívá nejznámější devítiletá dívenka Pipi.

Příhody ze života svérázné devítileté dívenky s nevšedním chováním, jménem i vzezřením, nejsou skutečně ledajaké. Pipi bydlí sama bez rodičů v domku na okraji města, společníkem jí je pouze malá opička. Není však vůbec smutná, prožívá spoustu veselých dobrodružství se svými přáteli. A jednou se dokonce vydá lodí za tatínkem, který je na dalekém ostrově černošským králem…

Knížka plná báječných nápadů, bohaté fantazie a jedinečného humoru potěšila už mnoho dětí na celém světě. A sama autorka byla naopak potěšena tím, že příběhy malé Pipi se tolik líbí i českým čtenářům.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 276
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.03.2022
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,694 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Adolf Born
Původní název Pippi Langstrump, Pippi L. gar ombord, Pippi L. i söderhavet
Původní jazyk švédština
EAN 9788000065809
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Autor knihy

Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová


Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.