Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka

Doplněno příběhy nakreslenými Bohumírem Čermákem a Václavem Junkem


Jaroslav Foglar, Martin Foret

Nové vydání původních komiksových příběhů Rychlých šípů Jaroslava Foglara od kreslíře Marko Čermáka a 13 zbrusu nových příběhů namalovaných Jiřím Grusem!

Zatímco první svazek komiksových Rychlých šípů v novém vydání v Albatrosu přinesl všechny příběhy ilustrované Janem Fischerem, v druhém svazku najde čtenář příběhy jeho následovníků v čele s Marko Čermákem. Vedle něj se ve svazku představí příběhy kreslené Bohumírem Čermákem a Václavem Junkem. Opravdovou novinkou jsou pak příběhy podle původních, dosud nezrealizovaných scénářů Jaroslava Foglara nakreslené Jiřím Grusem. Všechny komiky jsou opět nově restaurovány, některé nově kolorovány a pečlivě upraveny tak, aby čtenář jejich mistrovství zakusil v dosud nebývalé kvalitě a barevnosti.

Knihu doprovází dvě statě Martina Foreta. V první z nich se autor věnuje osobnosti Marko Čermáka, v druhé pak obecně fenoménu Rychlých šípů a stopě, kterou zanechaly v české kultuře. Oba doslovy jsou doplněny bohatou dokumentární přílohou.

Číst více
999 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.10.2022
Formát 230x330 mm
Hmotnost 1,323 kg
Jazyk čeština
EAN 9788000068633
Věk od 10
Edice Foglarovky
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Autor knihy

Jaroslav Foglar

Jaroslav Foglar


Spisovatel, šéfredaktor časopisů Mladý hlasatel, Junák a Vpřed, významný metodik, dlouholetý skautský vůdce 2. oddílu Praha. Své zkušenosti, nápady a programové tipy nabízel ostatním prostřednictvím časopisů a později knih na pomezí příběhu a metodické příručky, jako byly Kronika Ztracené stopy či Náš oddíl. První povídka Vítězství mu vyšla ve Skautu Junáku již v prosinci 1923. O deset let později ve stejnojmenném časopise publikoval na pokračování román Boj o první místo. A pak v rychlém sledu následovaly knihy Hoši od Bobří řeky, Přístav volá a dvě desítky dalších. Ty se spolu s mnoha povídkami a komiksy v čele s Rychlými šípy staly nejpodstatnější četbou pro několik generací mladých lidí. Jeho odkaz včetně autorských práv spravuje Skautská nadace Jaroslava Foglara.