Tajemství jeskyně pokladů


Petr Hugo Šlik

Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici o přátelství, napětí, dobrých skutcích i poučení. Ilustrátor Petr Morkes získal za svou tvorbu mnohá ocenění.

Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici o přátelství, napětí, dobrých skutcích i poučení. Ilustrátor Petr Morkes získal za svou tvorbu mnohá ocenění.

Dvanáctiletí kluci Jindra a Vojta se znají teprve chvíli. Zatímco Vojta se v Klárově narodil, Jindra se přistěhoval poměrně nedávno. Když si Jindru podávala banda deváťáků, Vojta nezaváhal ani vteřinu a přispěchal slabšímu kamarádovi na pomoc. A tak se zrodilo velké přátelství.

Jednoho dne Jindra objeví v knize z knihovny vzkaz adresovaný neznámému Kájovi, že v pilíři mostu Rudoarmějců je schovaný sešit s popisem cesty do jeskyně pokladů. Vojta s Jindrou se rozhodnou onen sešit najít. Jenže kde hledat most, který už dávno změnil jméno? Klukům poradí starý pan Pávek a dobrodružná výprava k řece může začít. V pátrání je neodradí ani anonym, který chlapcům vyhrožuje, že se jim stane něco strašného. Že autorem dopisu je tajemný Kája, dnes starý pan Krejčíř, kluci netuší. Získají sešit a společně s panem Krejčířem hledají poklad v jeskyni. K jejich skupině se přidá i Vojtova sestřenice Tereza. Děti si představují, co všechno si za poklad, který jistojistě najdou, koupí. Jenže pokladem nejsou šperky a drahé kameny, ale pravěké jeskynní malby. Ve chvíli, kdy si členové výpravy uvědomí hodnotu objevu, ozve se siréna. Odstřel skály zničí celou jeskyni a průzkumníci jsou rádi, že vyvázli živí a zdraví.

Tajemství jeskyně pokladů je napínavý příběh, který děti učí, že nejcennější poklady nelze přepočítat na peníze.

Číst více
269 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.03.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,398 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
EAN 9788000058153
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Petr Hugo Šlik

Petr Hugo Šlik


Petr Hugo Šlik vystudoval geodézii a jako zeměměřič také pracuje. Hraje na bicí v kapele Neúspěšný atlet a na kytaru v kapele Hugo a já, pro kterou zároveň skládá hudbu a píše texty. Žije v Libčicích nad Vltavou. Je autorem knih pro děti a mládež i dospělé. Je držitelem Ocenění poroty XIV. ročníku Literární ceny Vladimíra Vokolka 2010 v kategorii od 25 do 35 let. Jeho kniha Tajemství jeskyně pokladů byla zařazena do katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016, výběru nejlepších dětských knih podle Komise pro dětskou knihu SČKN a České sekce IBBY. V roce 2016 vydal „román na přeskáčku“ pro dospělé Tržiště. Ke své knize Ztracený na Nevděku vytvořil i webové stránky www.ztracenynanevdeku.cz, kde se čtenáři mohou dozvědět, jak získat bonusovou kapitolu.