Já chci taky do školy


Astrid Lindgrenová

Malá Lena chce taky do školy, kam chodí její bráška! A ten ji jednou vezme s sebou...

Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu her a radovánek. Ale ouha! Do rodiny sice přibude sestřička Lena, ovšem se stále křičícím miminkem není vůbec žádná zábava. Jakmile však Lena povyroste a pozornost rodičů se obrátí k právě narozenému bratříčkovi, Petr zjistí, že sestra přece jen není k zahození. Třeba k takové polštářové válce se hodí přímo báječně!

Já chci taky do školy, opakuje Lena každý den, když už je větší a z Petra je prvňáček. Vždyť tolik touží vědět, jak přesně to ve škole vypadá! A jednoho dne jí bráška konečně tohle vroucí přání splní. Vezme ji s sebou do třídy, a Lena je tam víc než úspěšná!

Dva veselé, zdánlivě prosté příběhy, napsané s velkým kouzlem.

Číst více
179 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 36
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.06.2019
Formát 160x195 mm
Hmotnost 0,22 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Tichá Marie
Překladatel Jarka Vrbová
EAN 9788000054346
Věk od 6
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová


Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.