Cesta z Ošemetna


Tomáš Končinský

Sedm legračních pohádek z fantastických krajin

Kdo to kdy viděl, aby byl vodník červený? Kdo kdy slyšel mluvit psy a kdo jedl obří okurku salátovku, která chce poroučet celé zemi? V našich pohádkách plných legrace se může stát cokoli.

Spisovatel Tomáš Končinský si rád hraje se slovy a domýšlí věci do krajností, ale vsaďte se, že v jeho fantastických příbězích o bytostech z dalekých krajin poznáte i sami sebe. Nebo vy snad někdy (jasně že jen výjimečně) nebýváte líní, nafoukaní nebo ustrašení?

Číst více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Hajaja vypravuje"

Detailní informace

Počet stran 68
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.10.2019
Formát 210x235 mm
Hmotnost 0,422 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Martina Matlovičová
EAN 9788000056463
Věk od 6
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Cesta z Ošemetna vede do rozhlasu

Cesta z Ošemetna vede do rozhlasu

Když se křtí nová knížka, většinou se jí přeje něco pěkného do života. Cestě z Ošemetna, nové knížce od autora Tomáše Končinského a ilustrátorky Martiny Matlovičové, jsme rovnou zazpívali. A to přímo v Českém rozhlase, na dětské stanici Rádio Junior. Tahle knížka totiž patří do řady Hajaja vypravuje, kterou Albatros vydává ve spolupráci s Českým rozhlasem.

Číst více

Autor knihy

Tomáš Končinský

Tomáš Končinský


V roce 2022 absolvoval FAMU, katedru scenáristiky a dramaturgie. Za scénář celovečerního filmu Schmitke, který měl premiéru na MFF v Busanu, byl v roce 2015 nominován na Českého lva. Scénář animované minigrotesky Černobílo byl v roce 2017 nominován na cenu Trilobit. Spolupracoval na velké spoustě televizních pořadů pro veřejnoprávní Českou televizi i komerční české televize (sitcom Comeback, seriály Redakce, Letiště, Doktor Martin, Strážmistr Topinka, televizní filmy Případ vraha – Uspávačka, Santiniho jazyk, animované seriály Mlsné medvědí příběhy, Anča a Pepík). Byl dlouholetým členem scenáristického týmu společnosti Bionaut. Kromě scénářů se věnuje také psaní knih a komiksů. V roce 2014 získal na Komixfestu v Praze ocenění Strip roku za komiks Kustodka Květa (ilustrace Františka Loubat). Dětská kniha Překlep a Škraloup vyhrála Magnesii literu a Zlatou stuhu za nejlepší knihu roku 2017 a kniha pohádek Cesta z Ošemetna ocenění Nejlepší dětská kniha nakladatelství Albatros Media 2020. V současné době pracuje pro Českou televizi a rozhlas jako scenárista a dramaturg řady dětských pořadů.