Odd a mraziví obři


Neil Gaiman

Pohádkový fantasy příběh oceňovaného autora Koralíny a Hvězdného prachu

Odd má v životě pěknou smůlu. Při nájezdu Vikingů přišel o otce, s novým otčímem to nemá vůbec jednoduché a zdá se, že krutá zima snad nikdy neskončí. Odd se proto rozhodne z norské vesnice odejít a vydá se do lesa. Když na cestě potká medvěda, lišku a orlici, konečně se na něj usměje štěstí. Noví kamarádi totiž nejsou jen obyčejná zvířata, ale uvěznění severští bohové. Dokáže dvanáctiletý chlapec získat Tórovo kladivo, přeprat obry a konečně osvobodit bohy?

Číst více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.05.2018
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,524 kg
Jazyk čeština
Původní název Odd and the Frosty Giants
Původní jazyk angličtina
EAN 9788000050591
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Recenze

pampuch.sk - Odd a mraziví obři

„…Dobrodružný príbeh stavia na klasickej zápletke, kde šikovnosť a rozum premôže hrubú silu. Oddova cesta je napínavá, s prekvapujúcimi zvratmi. Zároveň pôsobí ako stará zabudnutá legenda zo severskej mytológie…“

Autor knihy

Neil Gaiman

Neil Gaiman


Neil Gaiman je britský scenárista a spisovatel. Je držitelem desítek ocenění za literaturu, včetně několika cen Nebula a Hugo, a komiksy, například 19 komiksových "Oskarů" Eisner Awards. Jako jediný komiks v historii vyhrál jeho Sandman World Fantasy Award (než porota změnila pravidla, aby cena byla jen literární). Gaiman se narodil v britském Portchesteru. Koncem 80. let odtud odešel do USA s celou vlnou britských komiksových autorů. Světově proslul svou komiksovou sérií Sandman. Napsal i řadu románů a povídek z pomezí sci-fi, fantasy, pohádek a mytologie.