Tři prasátka


Vojtěch Kubašta

Klasický pohádkový příběh, který si znovu s dětmi zamilujete. Oblíbené prostorové leporelo od významného českého výtvarníka.

Klasický pohádkový příběh, který si znovu s dětmi zamilujete. Oblíbené prostorové leporelo od významného českého výtvarníka.

Bylo – nebylo… Kdo už dnes ví? Ale vyprávěla mi to stará moudrá sova, která všechno viděla na vlastní oči, takže to musí být pravda. Žila jednou tři prasátka, která spolu jedla, pila a také hospodařila. Jednoho dne je napadlo, že by si mohla postavit dům. Panečku, to by byla krása! Ale jak už to tak bývá, zlý vlk jim jejich štěstí nepřál… Zamilujte si zas a znovu klasický příběh, tentokrát v prostorovém provedení slavného českého výtvarníka Vojtěcha Kubašty, na jehož knihách vyrůstaly generace dětí v České a Slovenské republice.

Číst více
249 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 12
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.10.2016
Formát 253x193 mm
Hmotnost 0,322 kg
Jazyk čeština
EAN 9788000044323
Věk od 3
Typ Kniha

Autor knihy

Vojtěch Kubašta

Vojtěch Kubašta


Vojtěch Kubašta je ve světě uznáván jako jeden z průkopníků prostorových knih. Vystudoval architekturu na ČVUT v Praze, věnoval se nejprve knižní grafice, poté ilustraci dětských knih, později sám navrhoval knihy prostorové. Od roku 1953 spolupracoval s nakladatelstvím Artia, jeho prostorové knihy byly určeny především na vývoz do zahraničí, celkově byly přeloženy do sedmatřiceti jazyků. Jen některé z nich vyšly i česky (např. O červené Karkulce), většina z nich až po roce 1989. Spolupracoval i s Waltem Disneym, vytvořil pro něj například prostorového Bambiho nebo Knihu džunglí.