Mami, kup mi psa!


Zuzana Štelbaská

Prázdninové dobrodružství plné pejsků se spoustou legrace.

Když bylo Ondřejovi pět a mamka se ho zeptala, co by si přál k narozeninám, okamžitě vyhrkl: „Mami, kup mi psa!“ Ale maminka byla rozumná a pejska do panelákového bytu nechtěla. A tak to šlo celých dlouhých šest let. V den Ondrových jedenáctých narozenin se ale mělo všechno změnit. V košíku na něj sice nečekal pejsek s mašlí kolem krku, zato ho ale čekalo dobrodružství u dědy Medy. Celý měsíc prázdnin sám, jen s dědou!

Tedy tak úplně sami nebudou, vždyť děda má tři psy, a to bude teprve legrace. Ondra už se nemůže dočkat, jak s nimi bude běhat po loukách a koupat se v řece. O svém prázdninovém dobrodružství ale potká ještě spoustu dalších pejsků, s osudy šťastnými i těmi smutnějšími, a co všechno prožil a zda přeci jen nakonec na mámě psa nevyloudí, to si už přečtěte sami.

Číst více
79 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 144
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.10.2014
Formát 163x238 mm
Hmotnost 0,5 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Ľudmila Poníková
Původní jazyk slovenština
EAN 9788000037011
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Zuzana Štelbaská

Zuzana Štelbaská


Autorka, překladatelka a čtenářka knih pro děti a mládež. Od patnácti let působí v médiích, začínala v lokálních prešovských médiích, později působila v RTVS jako moderátorka, scenáristka a dramaturgyně, dnes je šéfredaktorkou publicistiky v TV Markíza. Ve svých knihách se věnuje zejména dětským příběhům, které jsou často inspirovány skutečnými událostmi. Píše pro všechny dětské a YA věkové kategorie, přičemž prostředí příběhů a povídek je silně ovlivněno jejím vztahem k přírodě a zvířatům. Podle její knihy Mami, kup mi slona vznikl stejnojmenný seriál pro RTVS, který režíroval Bohdan Sláma.