Záhady ze starověkého Říma - Lawrencová


Dvanáct úkolů  Flavie Geminy

Dvanáct úkolů Flavie Geminy

Šesté pokračování úspěšných britských dětských detektivek přiblíží život v antickém Římě! Píše se rok 79. Začínají zimní saturnálie, nejvýznamnější svátky v roce. Otroci požívají dočasné svobody, tresty a soudy se odkládají, v ostijském přístavu hoří ohně ve dne v noci. Flaviin otec, zotavený po nedávném ztroskotání, je okouzlený vdovou Cartiliou Poplicolou. Jeho dcerka Flavia však vdovu podezřívá, že zamilovanost předstírá a baží po otcově majetku. Jak jen se dobrat pravdy?

Číst více
Delfíni z Laurenta

Delfíni z Laurenta

Je podzim roku 79. Flavia, Nubia, Jonatán a Lupus večeří v klidném soumraku. Vyruší je raněný a zbědovaný muž, v němž k svému zděšení poznají námořního kapitána Marka Gemina, Flaviina otce. Jeho loď ztroskotala a přišel o všechno. V nouzi nejvyšší jim Plinius nabídne dočasné přístřeší v nádherné vile Laurentum na břehu moře, což vděčně přijímají. Když pak děti objeví nedaleko potopený vrak, doufají, že se jim podaří vyzvednout zlatý poklad. Netuší však, že po pokladu nepátrají samy…

Číst více
Úkladní vrazi v Neronově paláci

Úkladní vrazi v Neronově paláci

Rok 79 ještě nekončí. Po bouřlivém roku plném událostí se Flavia Gemina a její přátelé zachránili po výbuchu sopky Vesuvu a vyřešili záhadu, kdo prodává děti z uprchlického tábora do otroctví. Nyní jsou opět doma v Ostii, slaví Jonatanovy narozeniny a zdá se, že je čeká radostnější a klidnější zbytek roku. Na oslavě se však objeví nečekaný host, který má ve skutečnosti tajné poslání... Autorka je historička, všechny události, včetně časového zařazení, jsou přesné a věrné.

Číst více
Piráti z Pompeji

Piráti z Pompeji

Píše se rok 79. Flavia Gemina a její přátelé se zachrání po výbuchu sopky Vesuvu. Pompeje zmizely z povrchu země, lidé hledají své blízké a příbuzné a staré pořádky přestávají platit. Zatímco lékař Mordechaj zřizuje nemocniční lůžka v provizorních přístřešcích a dobrovolníci pomáhají ve sběrném táboře rozdělovat potraviny, v nastalém zmatku se množí i případy drancování a únosů dětí.

Číst více