Správná pětka - Blytonová E.


Správná pětka a zloději

Správná pětka a zloději

Pětka se znovu setkává s Kutilem a jeho opičkou Nezbedou. Tentokrát netráví prázdniny na Kutilově majáku, ale stanují na louce u Kutilova domu, kde chlapcův otec, profesor Hayling, pracuje v nedostupné věži na přísně tajném novém vynálezu. Jednoho dne však část profesorových výpočtů zmizí. Někdo je ukradl! Ale jak? Že by v tom měli prsty akrobaté z nedalekého kočovného cirkusu?

Číst více
Správná pětka a tajemství Šeptajícího ostrova

Správná pětka a tajemství Šeptajícího ostrova

Pětka dostane za úkol pohlídat svérázného Wilfrida, který to zázračně umí se zvířaty, zato s lidmi moc ne. Z jeho chaty u moře je nádherný výhled na záliv a také na tajemný Šeptající ostov, u jehož břehů už záhadně zmizelo mnoho lidí. Děti se zařeknou, že tentokrát si chtějí od dobrodružství odpočinout a jen si užít prázdniny, to si je ale najde samo... Podaří se jim odhalit tajemství nebezpečného Šeptajícího ostrova? Tentokrát to opravdu nebude legrace...

Číst více
Správná pětka na záhadném vrchu

Správná pětka na záhadném vrchu

Kopec, který svým tvarem připomíná klobouk, a proto dostal jméno Buřinka, je plný záhad a tajemství. Podaří se Pětce odhalit, proč se v jeskyni ozývají strašidelné zvuky, proč z malého letiště pod Buřinkou startují letadla v noci uprostřed bouřky a co se děje na motýlí farmě?

Číst více
Správná pětka na stopě

Správná pětka na stopě

Tentokrát Pětka rozbije tábor kousek od staré opuštěné chatrče. Když však padne tma, potloukají se tu podivní cizinci a vypadá to, jako by něco hledali. Kolem čeho to dělají takové tajnosti? A proč se snaží Pětku všemožně zaplašit? Něco tady nehraje...

Číst více
Správná pětka a únosci

Správná pětka a únosci

Do Kirrinské chalupy přibyl nový obyvatel. Strýček Quentin spolu s dalšími vědci pracuje na novém vynálezu. O vynález má ale zájem i někdo jiný, kdo to je? Podaří se mu unést Bertu, která se převlékne za chlapce, aby se před únosci skryla? Nakonec se jim přece jen podaří jednu dívku, která vypadá jako chlapec, unést. Jenže Berta to není…

Číst více
Správná pětka na Tajemných blatech

Správná pětka na Tajemných blatech

Tentokrát se Pětka vydává na Tajemná blata. Seznámí se s cikánským klukem Smrkáčem a dozvědí se, že na blata jezdí každé tři měsíce i tlupa cikánů. Při nocování zahlédnou prolétat letadlo, ze kterého někdo na zem shazuje balíky. Co v nich je? A dostanou se dívky ze zajetí cikánů, ke kterým v mlze zabloudily?

Číst více
Správná pětka u moře

Správná pětka u moře

Správná pětka odjíždí na farmu do Tremannonu. Dají si slib, že se tentokrát do žádného dobrodružství nezapletou. Opak je však pravdou. Dědeček jejich nového kamaráda Yana byl kdysi jedním z vrakýřů, kteří vysílali z věže uprostřed pevniny světelné signály pro lodě v bouři, které pak ztroskotaly a vrakýři je vykradli. Děti objeví opuštěnou věž, ze které vrakýři signály vysílali. Je ale věž opravdu opuštěná? A kdo se to v noci krade z farmy pryč? A kam jde?

Číst více
Správná pětka v sovím doupěti

Správná pětka v sovím doupěti

Tentokrát Pětka vyrazí na kolech na výlet pod stan. Přidá se k nim nový kamarád Richard, kterého potkají v lese u jezírka. Pak se ale skoro bez rozloučení ztratí a děti se ho vydají hledat, protože se dozvěděly, že s ním má někdo nejspíš nevyřízené účty. A tak se dostanou do tajemného Sovího doupěte, kde žije hubená žena, ošklivý hrbáč a ještě někdo jiný…

Číst více
Správná pětka se má báječně

Správná pětka se má báječně

Co se to děje v tajemném hradě? Co je to za tvář, kterou zahlédla Pětka dalekohledem v okně? Že by nějak souvisela s případem ztracených vědců, o kterém četli v novinách? Naši kamarádi společně s hastroškou Kájou, kterou potkali pod hradem, se vydávají na nebezpečné pátrání. A svou roli v něm tentokrát dokonce sehrají i komedianti!

Číst více
Správná pětka na vandru

Správná pětka na vandru

Správná pětka se vydala na vandr! Uprostřed noci v pustých blatech naše parta mladých dobrodruhů náhodou vyslechne čtyři záhadná hesla – SOUSTROMÍ, SMUTNÁ VODA, ČIPERNÁ BÁRA A ŠTEFKA VŠECHNO VÍ! Tato čtyři hesla nevinný vandr promění ve vzrušující odhalování velkého tajemství! Přijdou naši hrdinové záhadě na kloub?

Číst více
Správná pětka znovu na ostrově

Správná pětka znovu na ostrově

Správná Pětka, Julián, Dick, George, Anny a pes Tim, se vydává vstříc dalšímu dobrodružství na Kirrinský ostrov. Strýček Quentin si tam v polorozbořené věži zařídil laboratoř a chce být na ostrově docela sám. A děti tam nesmějí. Strýček však netuší, že se na ostrově někdo ukrývá! Ocitne se ve smrtelném nebezpečí a naše Pětka vezme věci do svých rukou!

Číst více
Správná pětka na ostrově pokladů

Správná pětka na ostrově pokladů

Správná pětka, to jsou ve skutečnosti čtyři a pes! Julián, Dick, George, Anna a pes Tim. Taky byste si přáli mít vlastní ostrov, který by byl jen a jen váš? A zažít takové dobrodružství jako správná pětka? Plavili byste se po moři, přespávali v bouři ve zřícenině starého hradu a prozkoumali potopený vrak! A jak má takové správné dobrodružství skončit? Přece honbou za pokladem!

Číst více