Tři kamarádky na cestě


Bleděmodrá kafkárna

Bleděmodrá kafkárna

Sedmý a zároveň závěrečný díl literárních cestopisů pro mládež, který sleduje osudy Fany, Nikol a Simči i většiny současných hrdinů, kteří se v předchozích dílech objevili. Strasti a slasti maturantů opět nenásilně prostupují osudy spisovatele, tentokrát Franze Kafky, autora, který je v zahraničí téměř synonymem Prahy, ale pro většinu českých teenagerů zůstal zatím neobjevený. Bleděmodrá kafkárna je vhledem do kafkovského světa, který je nám v mnohém až nebezpečně blízký.

Číst více
Blbnutí s Oscarem

Blbnutí s Oscarem

Čas uběhl a tři kamarádky černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča už jsou v maturitním ročníku a vyráží do Irska na intenzivní kurz angličtiny se zdá být nejlepším využitím času. Přidají se k nim i Manuel, Kat a Rosťa.. Vztahy v partě však v cizině doznají bouřlivých změn, když jednoho z nich zasáhne naprosto nečekaná láska. Pomůže aspoň některým z kamarádů pochopit novou situaci život spisovatele a dramatika Oscara Wilda?

Číst více
Blázniví donkichoti

Blázniví donkichoti

Už popáté trojlístek kamarádek se svými rytíři, a tentokrát i s Faniným bráchou Tobiášem, vyráží do světa. A to přímo do Španělska. Nejprve na brigádu do vinic a pak hurá vstříc dobrodružstvím ve stopách dona Quijota. Však je Cervantesův hrdina věrně doprovází skoro na každém kroku, ať už po lamančské krajině se starobylými hrady a větrnými molinos či po venkovských hospůdkách!

Číst více
Bojíš se, Margito?

Bojíš se, Margito?

Ahoj, léto, ahoj, prázdniny, je tu zase čas cestování! A tak černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča už balí bágly. Tentokrát se chystají na putování Slovenskem a zasvěcenou průvodkyní jim nebude nikdo jiný než jejich slovenská kamarádka Marika. Ta navenek působí natolik mile a bezprostředně, že přátelé, ani Petroš, netuší, jaké trápení skrývá.

Číst více
Báro, nebreč

Báro, nebreč

Je léto – černovláska Fany, zrzka Nikol a blondýnka Simča opět společně vyrážejí na prázdniny. Tentokrát budou i trochu pracovní, protože Simča konečně dostala roli ve filmu a věrné kámošky ji doprovázejí coby komparzistky. Ale ještě něco je jinak. Jindy lehkomyslná a poněkud povrchní Simča náhle touží poznat životní osud výjimečné ženy a spisovatelky, o níž se právě točí film v Ratibořicích a Babiččině údolí. Jak na ni zapůsobí? Překvapí to celou veselou partičku…

Číst více
Blonďatá Kerolajn

Blonďatá Kerolajn

Tři kamarádky se chystajístrávit jarní prázdniny v lyžařském středisku Ještěd – a ne samy, doprovází je klučičí výprava. Černovláska Fany, blondýnka Simča a zrzka Nikol si užívají zimních radovánek, ale největší citové peripetie prožije ta poslední. Octne se v milostném trojúhelníku, nápadně podobném tomu, který zažila nejznámější spisovatelka tohoto kraje Karolína Světlá. A navíc se všichni vydávají na běžkový výlet po jejích stopách. Je to všechno jen náhoda?

Číst více
Básník v báglu

Básník v báglu

Vtipný letní příběh s patřičnou dávkou šílených dívčích nápadů, romantiky, lásky a dobrodružství o třech moderních holkách, ale i o poznání jednoho koutu krásných Čech. Vypráví o šestnáctiletých spolužačkách, které se rozhodly, že podniknou máchovské putování kokořínskými lesy přes zříceniny hradů až k Máchovu jezeru. Dívky během cesty prožívají veselé i horké chvíle, potkávají spoustu zajímavých lidí, hlavně partu studentů provozujících na hradech historický šerm.

Číst více