Literární soutěž Albatros


První velký případ

První velký případ

Seznamte se s Leopoldem alias Poldou, amatérským detektivem, a jeho pátracím týmem: sestřenicí Borkou Laborkou a bratrancem Lupem! Zatímco tato neohrožená trojice řeší záhadu rozbitých ptačích krmítek, stane se mnohem závažnější zločin: krádež vzácného diamantového náhrdelníku. Souvisí spolu tyto dva případy nějak? A podaří se je detektivní partě vyřešit? Nebo je předstihne konkurenční tým?

Číst více
Ježkovy voči a jiné pohádky

Ježkovy voči a jiné pohádky

To bylo překvapení, když zlodějíčci Chytrouš a Hlupík poznali, že vyhlédnutý dům k lupu patří čarodějnici Nočnici! A jak se podivil kominík, co dokázaly upředené ponožky od černé kočičky? Co udělali tři přátelé, když jejich loď přepadli piráti? A co musela podstoupit princezna Zarděnka, aby vyléčila sestřičku Neštovici? Ježkovy voči, to se musí zjistit! Kniha získala 1. místo v druhém ročníku literární soutěže o nejlepší původní moderní pohádku, vyhlášené nakladatelstvím Albatros v roce 2010.

Číst více
Hromnice aneb Příběh tajemné stopařky

Hromnice aneb Příběh tajemné stopařky

Hromnička je světlo, které ochraňuje dům a odvrací pohromy. V našem příběhu je Hromnice citlivá holčička s vlasy barvy skořice, s modrýma očima a s fantazií bez hranic. Je chytrá, žije s maminkou a tátou a společně prožívají vedle všedních dnů také chvíle zvláštní, sváteční. Často si je hlavní hrdinka sama vybájí. Prožije však také skutečné dobrodružství i strach. Rukopis knihy zvítězil v literární soutěži o nejlepší původní českou prózu vyhlášenou nakladatelstvím Albatros v roce 2009.

Číst více