Darren Shan


Lovci z přítmí

Lovci z přítmí

Ve vnějším světě začala zuřit válka, ale Darren věří, že tento boj se ho netkne. A pak Horu navštíví tajemný pan Sudd a varuje knížata i generalitu, že Pán vampýrů se svými vojsky se blíží a celý upíří klan vyhladí. Naznačí však také, že existují tři lovci, kteří mají moc Pána vampýrů zabít. Uhodnete, kdo bude jedním z nich?

Číst více
Synové osudu

Synové osudu

Jak se naplní proroctví O. Sudda? Kdo ze synů osudu se stane vítězem a kdo poraženým? Steve, anebo Darren, jež od dětství pojilo zprvu přátelství, a posléze nenávist? A jakým asi bude svět – nezůstane bez lidí? Odpověď hledejte v závěrečném příběhu této napínavé dvanáctidílné ságy!

Číst více
Zkoušky smrti

Zkoušky smrti

V pátém hororovém příběhu Darren Shan podstoupí na základě rozhodnutí upířích knížat pět zkoušek Prověření, jež nejsou lehká ani pro dospělé upíry. Selže-li při nich, bude odveden do Síně smrti...

Číst více
Pán stínů

Pán stínů

V předposledním dílu ságy se Darren Shan vrátí do rodného města. Jeho rodiče se odsud odstěhovali, žije tu jen jeho nyní už dospělá sestra… se svým synem a tudíž Darrenovým synovcem! Krátký klid se ukáže být jen klidem před děsivou bouří: Darrena, kterého už nějakou dobu trápí děsivé sny o posledním střetnutí s Pánem vampýrů, čeká strašlivý a zoufalý boj, spousta ztrát a bolesti. A taky jedno strašlivé odhalení: poslední souboj má být jen soubojem o to, kdo se stane zkázou světa.

Číst více
Spřeženci noci

Spřeženci noci

Darren Shan a jeho spojenci se při svém pátrání po Pánovi vampýrů dostávají do rodného městečka pana Hroozleyho a zdá se, jako by se historie opakovala – opět se objevují mrtvoly bez jediné kapky krve. A když se Darren setká se školním inspektorem, začne se odvíjet nit podivných a hrůzostrašných událostí, které doženou Lovce až na pokraj sil. Podaří se jim odhalit a přemoci všechny zlé síly, které se postaví proti nim?

Číst více
Upíří hora

Upíří hora

Čtvrtý hororový příběh o poloupírovi je neméně napínavý jako ty předchozí (Darren Shan a madame Okta, Krvavé chodby a Upírův pomocník). Tentokrát se Darren po úmorné riskantní cestě severskou divočinou ocitne přímo v srdci upířího světa. V jeskynním labyrintu Upíří hory poznává zblízka život a řád celého klanu, který se po 12 letech schází k svému rokování.

Číst více
Jezero duší

Jezero duší

Darren a Harkat se vracejí k Circo Mostruoso, aby se vyléčili ze smutku a bezmocného zoufalství po smrti pana Hroozleyho. Ale Harkatovy noční můry se zhoršují, a tak se musí vydat na cestu za svou pravou totožností. S Darrenem se ocitají v podivném světě plném nečekaných a nepředvídatelných nebezpečenství. A Osmund Sudd se jen zpovzdálí královsky baví svou hrou. A čí duše čeká na Harkata v prokletém jezeře?

Číst více
Upíří kníže

Upíří kníže

Šestou knihou se završuje druhá trojice hororových příběhů o poloupírovi Darrenu Shanovi. Při nelítostných prověřovacích zkouškách o způsobilosti stát se právoplatným upírem se Darren domníval, že nic horšího už ho potkat nemůže. Do Upíří hory totiž pronikli nepřátelští vampýři, očividně proto, aby naplnili proroctví o příchodu Pána vampýrů.

Číst více
Zabijáci úsvitu

Zabijáci úsvitu

Z lovců se stala lovená zviř. Sice se jim se štěstím podařilo prchnout z pasti, kterou jim vampýři nastražili, ale Steve se nespolehl na první léčku a nastražil ještě další. Upozornil na ně úřady, kterým namluvil, že právě oni zodpovídají za sérii vražd, které spáchali vampýři. Lovci jsou najednou obklíčeni policií a vojáky. Jejich hlavní poslání – zničení Pána vampýrů, se tak ještě vzdaluje a jejich životy jsou opět v ohrožení.

Číst více
Lovci z přítmí

Lovci z přítmí

Vstupujeme do druhé poloviny Darrenovy hororové ságy. Od jeho prověřovacích zkoušek a od bouřlivých událostí v Hoře už uplynulo šest velmi zlých let, která za celá staletí patřila pro upíry k těm nejhorším. Darren se stal jedním z knížat, seznamuje se s upířími zákony i s povinnostmi vůdce klanu a cvičí se v boji. Ve vnějším světě začala zuřit válka, ale Darren věří, že tento boj se ho netkne. A pak Horu navštíví tajemný pan Sudd a varuje knížata i generalitu, že Pán vampýrů se svými vojsky se blíží.

Číst více
Krvavé chodby

Krvavé chodby

Svižný hororový příběh koncipovaný seriálově a pohrávající si navíc s mystifikací: Darren Shan je totiž jeho hrdinou-vypravěčem i autorem v jedné osobě.

Upírův pomocník

Upírův pomocník

Druhý díl klukovských upířích hororů. Aby mohl Darren zachránit svého spolužáka, kterého kousla jedovatá cirkusová pavoučice, musí vyhledat jejího cvičitele pana Hroozleyho. To však je ve skutečnosti upír Vur Horston. Darrenově prosbě vyhoví a Steva zachrání, z Darrena však udělá polovičního upíra a svého pomocníka. Co všechno Darren vedle Horstona zažije se dočte v tomto druhém díle. Tato kniha obsahuje v závěru upoutávku na další dramatické pokračování Krvavé chodby.

Číst více