Detektiv Kalle


Kalle Blomkvist zasahuje

Kalle Blomkvist zasahuje

Již potřetí přichází proslulý detektiv Kalle Blomkvist k českým čtenářům. A v patách má, jak jinak, ke všemu odhodlané Bílé růže – přátele Anderse a Evu-Lottu. Zase je tu léto, čas prázdnin, a v švédském městečku Lillköpingu znovu vzplála válka dvou Růží. Brzy se ale stane něco, co odvede rytíře Bílé růže jinam, až na jeden ostrůvek u pobřeží, kterých jsou ve Švédsku spousty. Malý kluk Rasmus byl unesen, a kdo jiný by se měl pustit po stopách únosců než Kalle Blomkvist.

Číst více
Detektiv Kalle má podezření

Detektiv Kalle má podezření

Kdo je detektiv Kalle? Přece ten nejlepší pátrač, a to je mu teprve třináct let! Jeho první případ se odehrává během prázdnin v švédském městečku Lillköpingu, kde se po několika letech zničehonic objeví strýček Kallovy kamarádky Evy-Lotty. Strýček se ovšem chová víc než podivně – neustále se zajímá o zříceninu na návrší, v noci leze oknem z pokoje, kupuje si zcela nevhodné věci, horlivě pročítá noviny, a to není zdaleka všechno… Kallovi je hned jasné, že tohle není jen tak.

Číst více
Svěřte případ Kallovi

Svěřte případ Kallovi

Neohrožený a skvěle kombinující detektiv Kalle Blomkvist je tu zase! Tomuhle soukromému očku neunikne ani myš, a to je mu teprve třináct let! I tentokrát se zdá, že se v ospalém, pokojném městečku Lillköpingu nemůže nic zajímavého přihodit. Je opět horké léto, prázdniny, rytíři Červené a Bílé růže se buď líně povalují, nebo spolu trochu zápasí. Ale to všechno je jen příslovečný klid před bouří…

Číst více