Klíč


Klíč k domácím úkolům

Klíč k domácím úkolům

Je docela přirozené, že člověk občas zapomene nějaký ten matematický nebo fyzikální vzorec, značku chemického prvku, vzor skloňování a podobné věci. Praktické by tudíž bylo mít všechny takové údaje pěkně pohromadě na jednom místě. Právě tuto možnost nabízí další titul ze vzdělávací řady Klíč. Žáci a studenti (ale jistě i mnozí dospělí) zde najdou základní informace přehledně uspořádané tak, aby si co nejrychleji mohli najít, co potřebují.

Číst více
Klíč ke slohu aneb Nerudou snadno...

Klíč ke slohu aneb Nerudou snadno...

Praktická příručka z pera dlouholetých pedagogů spolehlivě poradí, jak se poprat se slohovou prací, a některým dodá i chuť do dalšího psaní. U každého slohového útvaru i postupu je nejen jeho stručná charakteristika, popřípadě největší úskalí, ale hlavně – a to je ojedinělé – ukázky slohových prací samotných žáků, které byly oceněny na literárních soutěžích. V praktické části jsou jednoduchá cvičení na rozvíjení slovní zásoby, ale i neotřelé náměty k zamyšlení a ke slohovým pracím.

Číst více
Klíč k chemii aneb kdy to bouchne?

Klíč k chemii aneb kdy to bouchne?

Další příručka ediční řady Klíč, která žákům druhého stupně základních škol pomáhá zdolat největší úskalí učiva chemie. Upozorňuje na jevy a úseky, v nichž se nejčastěji chybuje, nabízí různé mnemotechnické pomůcky na zapamatování si názvů (např. prvků periodické tabulky) a ještě mnohé navíc: návody na jednoduché pokusy, zajímavosti z historie, příklady využití chemie v každodenním životě.

Číst více
Klíč ke zkouškám

Klíč ke zkouškám

Jedna z mála publikací, které nabízejí zkušební testy z matematiky, češtiny a obecného přehledu. Žák si může vyzkoušet své znalosti ze všech předmětů, díky bodovému hodnocení může zjistit i úroveň svých znalostí a případné mezery k doplnění. A protože každá škola si vytváří přijímací testy trochu jinak, může si žák vyzkoušet i různé typy otázek. Na konci knihy pak najde řešení všech otázek s odůvodněním.

Číst více
Klíč k fyzice

Klíč k fyzice

Fyzika je častou noční můrou žáků či studentů. Ale to se může změnit. Tato příručka totiž přináší zcela nový přístup k výkladu obtížné látky: dva kamarádi si povídají a pomocí komiksových obrázků nám vysvětlují taje a záhady tohoto předmětu. Výklad je doplněn o fotografie, fyzikální veršíky a tipy na jednoduché pokusy. Součástí publikace je procvičovací hra..

Číst více
Klíč k matematice

Klíč k matematice

Matematika jako výzva k přemýšlení: tak by bylo možné nazvat netradičně pojatou publikaci, která pomáhá čtenářům doopravdy pochopit probírané učivo – ke vzorcům je vede je pěkně krok za krokem, pomocí jejich vlastních úvah. Pokud si čtenáři přece jen nebudou vědět s některým postupem rady, mají možnost nahlédnout do nápovědy – a na konci každého tematického celku si můžou prozkoušet svoje vědomosti. Dotisk titulu z úspěšné vzdělávací řady Klíč.

Číst více
Klíč k češtině

Klíč k češtině

Jedna z prvních příruček nové ediční řady není ani klasickou cvičebnicí, ani nezáživným výkladem učiva. Jejím cílem je především pomoci dětem pochopit a zapamatovat si to, s čím mívají ve škole největší problémy. Pravopisné "chytáky" jsou jasně graficky zvýrazněné a základní pravidla jsou uspořádána do přehledných tabulek. Vtipná cvičení, kreslené postavičky a výroky ze školních lavic navíc zpestří chvíle s knihou.

Číst více