Šmoulové


Gargamel a šmoulové

Gargamel a šmoulové

Zloduch Gargamel chystá na šmouly další ze svých léček, ale lov se mu vždycky trochu zvrtne. Jednou chce z krokodýlí kůže připravit lektvar na přilákání šmoulů, ale skončí v krokodýlí tlamě, jindy na skřítky pošle obra lidožrouta, kterému pak sám sotva uteče. V příbězích, jejichž hrdinou je právě Gargamel, se setkáme také s jeho bratrem Gurmelínem, bratrancem Sakrabarbamelem a malými legračními synovci.

Číst více
Princezna Šmoulinka

Princezna Šmoulinka

Ve šmoulí vesničce se chystá velký jarní maškarní bál. Letos bude na téma Princové a princezna. Ano, princezna v jednotném čísle, protože Šmoulinka je jenom jedna! Chce mít ty nejkrásnější šaty, jaké kdy ve vesničce viděli, ale nebyl by to šmoulí příběh, kdyby se něco nepošmoulilo...

Číst více
Hvězda Šmoulinka

Hvězda Šmoulinka

Šmoulinku mají všichni rádi, ale nikdo ji nebere vážně. Nebo si tak Šmoulinka připadá. Když musí Taťka Šmoula na několik dní odejít, přenechá vedení vesničky právě Šmoulince. Budou ji kamarádi poslouchat, nebo se zařídí po svém, protože Šmoulinka je přece... holka!

Číst více
Šmoulové: Zapomenutá vesnice - filmový příběh

Šmoulové: Zapomenutá vesnice - filmový příběh

Šmoulince už delší dobu vrtá hlavou, proč všichni šmoulové ve vesnici jsou něčím výjimeční, jen ona ne. Koumák je chytrý, Silák má svaly a Nešika je… prostě nešika. Když šmoulí kamarádi uvidí v Zakázaném lese úplně neznámého šmoulu, Šmoulinka hned ví, co si počít. Začne vetřelce sledovat! Jenže Šmoulinka není jediná, kdo jde po jeho stopách. Snaží se ji předběhnout zlý čaroděj Gargamel! Koumák, Silák i Nešika běží Šmoulince na pomoc, ale co když Gargamel objeví ztracenou šmoulí vesnici jako první?

Číst více
Kosmošmoula

Kosmošmoula

Když je noc a na nebi svítí hvězdy, všichni šmoulové tvrdě spí, jen Kosmošmoula smutně pozoruje oblohu. Tolik by chtěl letět ke hvězdám! Jenže jak se k nim dostat? Třeba mu poradí Taťka Šmoula, ten přeci zná odpověď na všechno. Druhý příběh patří šmoulovi Kutilovi, kterého rozčiluje déšť, a tak vymyslí šmoulostroj na krásné počasí!

Číst více
Šmoulové a Krákula

Šmoulové a Krákula

Taťka Šmoula vynalezne nové hnojivo, ale pokus se vymkne z rukou a místo hnojiva je tu látka, která ze všeho živého dělá masožravce. Jak si šmoulové s touhle hrozbou poradí? Nová dobrodružství ze šmoulí vesnice. Co zase ten taťka Šmoula vynalezl?

Číst více
Černí šmoulové

Černí šmoulové

Příběh Černí šmoulové je prvním samostatným příběhem, v němž se modří hrdinové představili čtenářům jako svérázný národ žijící ve skrytém Šmoulím kraji. Vesničkou se v něm šíří epidemie, která způsobuje, že modří skřítkové černají. Podaří se Taťkovi Šmoulovi přijít na účinný lék?

Číst více
Černí šmoulové – komiks

Černí šmoulové – komiks

Šmoulové se poprvé objevili v roce 1958 jako vedlejší postavy v historickém fantastickém komiksu Johan et Pirlouit. Příběh Černí šmoulové je však prvním samostatným příběhem, v němž se modří hrdinové představili čtenářům jako svérázný národ žijící ve skrytém Šmoulím kraji. Komiks vyšel roku 1959, ve stejném roce vyšel i příběh Lovec šmoulů, v němž měli svou premiéru Gargamel a jeho kocour Azrael, oba pověstní nepřátelé šmoulího národa.

Číst více
Šmoulové - Prťata

Šmoulové - Prťata

Víte, kde se vzala šmoulí prťata? Ne? Tak si přečtěte tenhle příběh, ve kterém se několik šmoulů vydá na cestu časem, takže omládnou a jsou z nich malí šmoulíci. A protože Šmoulinka nemá kamarádku, rozhodnou se jí nějakou přičarovat. Jenže Gargamel to nenechá jen tak…

Číst více
Šmoulové - 120 vtípků a jiná překvapení

Šmoulové - 120 vtípků a jiná překvapení

Trumpetka troubí ostošest, ale ostatním šmoulům se to jaksi nelíbí. Lenoch zase každou chvíli usne v košíku, kde jinak spí Mrně. Malířovi se na kurz kreslení přihlásí spousta zájemců, ale když zjistí, že místo Šmoulinky se bude kreslit ovoce, najednou se všichni vypaří.

Číst více
Šmoulové - Bezva hry

Šmoulové - Bezva hry

Knížka plná zábavných her, rébusů, kvízů, doplňovaček, spojovaček a samozřejmě Šmoulů! Je vhodná i pro ty nejmenší příznivce malých modrých postaviček.

Šmoulové a vejce

Šmoulové a vejce

Šmoulové se chystají péct dort, ale nemají vejce. Když ho konečně na farmě seženou a dopraví do vesničky, zjistí, že je dřevěné. Nakonec v lese najdou jiné, ale čeká je velké překvapení...

Číst více
Šmoulové - filmový příběh

Šmoulové - filmový příběh

Přichází svátek Modrého měsíce – nejšmoulovatější den, vlastně noc v roce. Všichni se nedočkavě těší na jeho oslavu! Nešika se naneštěstí dopustí drobné chyby, která přivede v předvečer svátku čaroděje Gargamela do šmoulí vesničky! Šmoulové se dávají na útěk, aby si zachránili život. Kouzlo Modrého měsíce vytvoří v zemi průchod, kterým šmoulové projdou a na druhé straně vyskočí v podivném novém světě...

Číst více