SMS


SMS literatura

SMS literatura

Další titul z oblíbené ediční řady SMS nabízí stručný přehled historického vývoje literatury od počátků světového písemnictví k dnešku; vysvětluje základní literární termíny a seznamuje čtenáře s velkými jmény české i světové literatury. Paedr. Marie Hanzová, CSc., zkušená autorka vzdělávacích knih pro děti a mládež a pedagožka Pedagogické fakulty UK, tu na 108 stranách nabízí hutný výtah z toho, co z české a světové literatury považuje za zásadní.

Číst více
SMS Francouzština

SMS Francouzština

Stručná francouzská gramatika vhodná nejen pro žáky a studenty, ale pro všechny, kdo se chtějí rychle zorientovat v základech francouzštiny. Další jazykový titulz oblíbené ediční řady SMS podává přehlednou informaci o základních jazykových jevech francouzštiny, ale pozornost je tu věnována i hovorovému jazyku, slangu, nechybí ani kapitola o stavbě francouzské věty či praktické informace o tom, jak psát dataa časové údaje.

Číst více
SMS Němčina

SMS Němčina

Německá gramatika prakticky, stručně a přehledně. Tak by se asi dal nejlépe charakterizovat další titul z řady SMS z pera Karla Vratišovského, odborného asistenta Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Výklad postupuje po jednotlivých slovních druzích, velká pozornost je věnována slovesům, nechybí ani kapitola o nových pravidlech německého pravopisu. Vše doplněno příklady.

Číst více
SMS Gramatika/Diktáty

SMS Gramatika/Diktáty

Nejste si při psaní emailu, dopisu či sms-zprávy občas jisti pravopisem? Přepadnou vás občas pochybnosti, jak vystavět větu? Nepamatujete si vyjmenovaná slova? Nervují vás diktáty? Pak vězte, že tytéž potíže s češtinou má většina lidí. Stručný přehled české gramatiky s konkrétními příklady z pera renomované pedagožky se proto bude hodit nejen žákům a studentům, ale i dospělým. Malá knížečka se vejde do kapsy i do kabelky, takže je možné nosit ji stále u sebe.

Číst více
SMS Jak vyzrát na učení

SMS Jak vyzrát na učení

Když má člověk ty správné nástroje, dojde s minimálním úsilím k maximálním výsledkům. Platí to i pro učení. Tato drobná knížečka poradí, jak si zorganizovat čas a prostor, jak se rychle orientovat v textu a dostat z něj to nejdůležitější, jak se učit nazpaměť různé typy dat, kde hledat informace a jak se v nich vyznat, zkrátka, jak se stát jedničkou, aniž by člověk musel být zrovna Einstein.

Číst více
SMS Angličtina

SMS Angličtina

Anglická gramatika prakticky, stručně a přehledně. Tak by se asi dal nejlépe charakterizovat další titul z řady SMS. Výklad postupuje po jednotlivých slovních druzích, velká pozornost je věnována slovesům, nechybí ani kapitola o větách či praktické informace o tom, jak psát data a časové údaje a samozřejmě přehled nejběžnějších nepravidelných sloves.

Číst více
SMS Dějepis

SMS Dějepis

Kdo si má pamatovat všechny ty letopočty a data? Před zkoušením nebo písemkou je potřeba si to všechno zopakovat. Pokud ti nezbývá mnoho času, sáhni po našem SMS Dějepisu. Vejde se do kapsy, dá se číst v autobuse, je v něm všechno důležité a dokonce i něco navíc: srovnání toho, co se dělo u nás a v jiných částech světa. Ale hlavně, SMS Dějepis je: stručný, srozumitelný, přehledný.

Číst více
SMS Chemie

SMS Chemie

Řada SMS nabízí i stručný přehled z učiva chemie pro základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií. Kromě základních pojmů, definic a vzorců jsou zde názorné obrázky a schémata, která pomáhají v pochopení jinak dost obtížné látky. Ideální pomocník pro ty, kdo se potřebují připravit na zkoušky a testy nebo si jenom zopakovat učivo. Díky svým rozměrům je možné ji vzít kamkoli. Nechybí ani záložka s nejdůležitějšími vzorci, která slouží jako ta úplně poslední pomoc.

Číst více
SMS Biologie

SMS Biologie

Biologie stručně a přehledně, s obrázky a navíc v kapesním formátu. Prověřená pedagogy z praxe, kteří tak ručí za správnost a kvalitu textu. Nabízí žákům a studentům možnost posledního rychlého zopakování před zkouškami, testy, ústním zkoušením, kdy už moc času nezbývá. Je malá, a tak ji lze použít kdekoli – u snídaně, v autobuse cestou do školy, v lavici….

Číst více
SMS Matematika

SMS Matematika

Stručný a především přehledně uspořádaný tahák na matematiku 2. stupně ZŠ, případně i nižší ročníky víceletých gymnázií. Ideální pomocník pro poslední přípravu před zkouškami, písemkami, testy – vejde se do kapsy, dá se číst v autobuse, pod lavicí apod. Doplněno o malou záložku se vzorečky, která může sloužit jako ta úplně poslední záchrana.

Číst více